Посланикът на Русия Макаров откри руски кабинет в Гимназията

Извънредният и пълномощен посланик на Руската Федерация в Република България Анатолий Макаров и директорът на Московския културно-делови център „Дом на Москва“ в София Борис Громов откриха новия кабинет за изучаване на руски език в СУ „В. Левски“. За гостите учениците, изучаващи руски език, представиха богата програма на езика на Пушкин със стихове, песни и танци.

Новият кабинет по руски език е оборудван със съвременна техника със средства на „Дом на Москва“ в София, финансиран от Правителството на Москва. Обособен е кът за неформално общуване, тематични табла, компютри, таблети, интерактивна дъска и др. Ремонтът на стаята е направен със средства на училището. „За радост е голям интересът от страна на младите хора към езика на Пушкин. Затова създадохме атрактивна и уютна обучаваща среда, която да се използва за изучаването на руския език и култура. Използването на кабинета и като място за срещи на русофили и руската диаспора в Севлиево ще го направи културно средище на град Севлиево“, каза в приветствието си директорът на СУ „В. Левски“ Тома Томев.

Поздравления към децата, учениците и училищното ръководство отправиха и Неговото Превъзходителство посланик Макаров и Борис Громов, заредени с оптимизъм от срещата си с младите хора на Севлиево. Директорът на Гимназията изненада посланика с литография на първата сграда на училището, неин летопис и магнит за спомен.

Сподели: