Посмъртно присъждат на Костадин Костадинов отличието “Почетен гражданин на град Севлиево”

Общинските съветници Светла Георгиева от „Граждани за Севлиево“ и Тодор Ганчев от „Демократична България – Обединение“ са вносители на предложението за удостояване на Костадин Костадинов с официално отличие „Почетен гражданин на Севлиево“ посмъртно.
Костадин Костадинов е роден на 04.09.1957 г. в село Горна Липница, община Павликени, женен, има един син. Завършва средното си образование през 1975 г. в СПТУЕ „А. С. Попов“ – В. Търново, а висше в Киевския университет. В периода 1979-1990 г. работи като електротехник в гр. Оскол, Русия. От там остава безграничната му любов към руския бит, култура и душевност. Връщайки се в България се установява в Севлиево и основава фирма ЕТ „Хелиос – Костадин Костадинов“, по-късно преобразувана в „Хелиос“ АД. Години наред работи усърдно и създава име на професионализъм и почтеност в сферата на търговията с гуми. Наред с успехите в професионален аспект, Костадин Костадинов присъства активно в обществения живот на Севлиево. Рядко минава събитие без да се усети неговия дух и присъствие. Един от основателите и два пъти президент (2003/2004 и 2015/2016) на Ротари клуб – Севлиево, член и два мандата председател на бизнессдружение „Севлиево 21 Век“ (2009-2014), член на Националния съвет на Национално сдружение „Русофили“, организатор на първия и единствен засега частен пленер за изобразително изкуство в града. Оказва морална и материална подкрепа на местни спортни клубове и откликва като щедър благодетел на много инициативи, особено свързани с детско творчество.
Удостоен със званието „Почетен знак-Севлиево“ през 2015 г. и носител на „Почетен знак за особен принос в развитието и укрепването на българо-руските отношения“ на Координационния съвет на руските съотечественици в България, както и на редица други отличия, отразяващи неговата безкористност, доброжелателност и пословична всеотдайност.
За тези, които го познаваха, той беше вселена от доброта, емоция и мъдрост. Човек, който винаги безрезервно подаваше ръката си за помощ и подкрепа, за да има повече усмихнати деца и щастливи хора. Човек, който е променил към по-добро много човешки съдби!

Сподели: