Пре-акселераторът Beyond подпомага реализацията на студенти и техни научни разработки в бизнеса

economy.bg

Пре-акселераторът Beyond ще стартира онлайн на 15 октомври със серия от обучителни сесии стимулиращи предприемаческия начин на мислене, знания и добри практики. Записването за новия сезон започна, очакваме вашите кандидатури за програмата до 5 октомври, 2021 през сайта на организацията www.beyondaccelerate.com

Тази година фокуса ще е върху хора с научни интереси и разработки, които искат да превърнат идеите си в работещ бизнес. Работим усилено върху разрастването на мрежата ни и към момента вече си партнираме с редица водещи университети от цялата страна, сред които Технически Университет София, Технически Университет Варна, Икономически Университет – Варна, Медицински Университет Пловдив, Медицински университет Варна, Бургаски свободен университет, Бургаски университет „проф. д-р Асен Златаров“ и други. Целим се да достигнем и да привлечем  подбрани отличили се студенти, докторанти и проактивни научни ръководители, които имат потенциала да създадат иновации от ново поколение в тазгодишния сезон. Друга основна част от участниците ще са млади професионалисти и кандидат предприемачи, които искат да развият идеята си и да надградят своите предприемачески умения.

В пре-акселератора Beyond теория и практика вървят ръка за ръка. Ето защо след обучителните сесии на старта, участниците ще имат възможност да приложат на практика наученото, дооформяйки идеите си и изграждайки техен прототип в екип. На този етап участниците и техните екипи получават начално финансиране и възможност да работят активно с ментори – доказани предприемачи, мениджъри и учени, които да спомогнат за развитието на проектите.

И тази година решенията, които търси пре-акселератора са насочени към актуални проблеми в сферата на медицината, здравеопазването, кръговата икономика, екологията, умните градове и образованието.

В края на сезона всеки екип достигнал ниво прототип, ще може да презентира идеите си пред инвеститори от страната. Също така ще бъдат отличени екипи, които да представят България на международната сцена в различни състезания и други акселерторски програми в Европа. По този начин младите предприемачи ще имат възможност да натрупат опит, знания и контакти от цялата екосистема в Европа.

Кандидатури за програмата се приемат до 5 октомври през сайта на организацията www.beyondaccelerate.com

През последните години организацията е подпомогнала над 20 екипа да стартират своя проект, а на стотици да обогатят своите предприемачески компетенции и умения. Част от успешните компании в програмата са Whisp, Bevinee, Wasteful. Тази година целта на организаторите е да дублират успешните компании в портфолиото си. Може да следите за новини и резултати от нашите усилия в социалните канали на Beyond pre-accelerator.

    Beyond е пре-акселератор на JA България и дъщерната й компания The Edge: R&BD. Екипът зад проекта има над 20 години опит в обучението по предприемачество и създаването на иновативни стартъп компании.  Организацията прилага модела на отворените иновации, създавайки мултидисциплинарни екипи от хора с различни опит и компетенции, които създават работещи прототипи (MVP) на идеите си. Зад организаторите седят партньори като Novartis, Citi Bank, EIT Raw Materials, ITA Group, Oracle Academy, Telelink.

Още по темата:

Сподели: