Приемат документи за финансиране на двойки с репродуктивни проблеми

11 са бебетата родени с подкрепата на Община Севлиево от 2014 г. до момента

От 1 март (понеделник) започва приемът на документи за финансово подпомагане на севлиевски двойки с репродуктивни проблеми. Фондът, който тази година е отпуснат от общинския бюджет, е в размер на 20 000 лв.

Заявителите следва да отговарят на критериите, определени в Правилника за финансово подпомагане на изследвания и процедури, свързани с асистирана репродукция за семейства и лица, живеещи на семейни начала на територията на общината.

Желаещите да бъдат подпомогнати могат да подават своите заявления и приложените към тях документи, съгласно Правилника в „Център за информация и услуги на гражданите“ в административната сграда на Община Севлиево. Крайният срок е 30 април 2021 година.

Образците на необходимите документи за кандидатстване могат да бъдат получени на място в Община Севлиево, етаж 3, стая 312 , както и да бъдат изтеглени от сайта на Община Севлиево www.sevlievo.bg, раздел „Здравеопазване“, подраздел „Асистирана репродукция“, където са публикувани и критериите, на които следва да отговарят заявителите, за да получат помощта.

 

Още по темата:

Сподели: