При профилактичен преглед откриха коронавирус у 15-годишен


Момче на 15 години от  Севлиево е било изследвано профилактично  при хоспитализация в София, без симптоми на коронавирус. То е поредния, 82-ри заразен в общината. Ще му се наложи да пропусне първия учебен ден.

Четири са новите случаи в областта. Най-възрастния болен е жена на 80 години от Трявна, която е хоспитализирана във Вътрешно отделение на МБАЛ “ Д-р Т. Витанов“  от  Трявна на 5 септември с двустранна пневмония, сърдечна недостатъчност и хронична бъбречна недостатъчност. След получаване на положителен резултат за COVID-19, вчера е преместена в Инфекциозно отделение на МБАЛ „ Д-р Т. Венкова“ в Габрово.

След период без нови заболели от COVID-1 и празни болнични легла в отделенията за инфекциозни болести, са потвърдени и двама болни в Габрово. Мъж на 49 години е изследван след появата на  грипоподобни симптоми и задух. Настанен е за лечение в Инфекциозно отделение на МБАЛ „ Д-р Т. Венкова“ гр. Габрово. На домашно лечение е 35-годишен мъж, също от  Габрово с грипоподобни симптоми. Към момента е афебрилен.

Още по темата:

Сподели: