Първото XCO-състезание ще се проведе на мотополигона в Горна Росица

Състезанието ще се проведе на 14-15 май 2022 г. на мотополигона в Горна Росица
Ще бъде използвана перфектно изградената инфраструктора на трасето, печелило 5 пъти приза „Трасе номер 1 в света“. Самият маршрут е с дължина 3.8 км. и има сумарно изкачване 80 метра за обиколка. Асфалтовата част е 100 метра.
Трасето бе създадено ползвайки уменията на Александър Алексиев. И според него е доста силово и ще се нареди сред най-добрите в България. Уникалното на това мероприятие е, че има 85% видимост което предполага голям зрителски интерес. Това е първото XCO състезание, което нашият клуб организира и целта ни е това да се превърне в традиция.
Ще има зона за подкрепа и обслужване на състезателите по време на провеждане на събитието. Състезателите имат право да извършват ремонти (включително с чужда помощ), да взимат подкрепителни храни и напитки само в тази зона. Нарушаването на това правило от даден състезател означава автоматична дисквалификация.
Състезанието е обявено в календара на БФК и е напълно лигитимно. Тези, които нямат наличен лиценз, а желаят да участват могат да се включат като си извадят ХОБИ лиценз. Задължително условие е наличието на застраховка която трябва да покажат при регистрацията.
Този лиценз може да бъде изваден на линка отдолу 5-дневен хоби лиценз: https://form.jotform.com/213395756054360
Състезателите с хоби лиценз ще се състезават във възрастовата категория, на която отговарят, ще участват в награждаването, ако са извоювали такова, но няма да печелят точки в системата на БФК и UCI. При наличие на по-малко от 5 жени в категория МАСТЕРС, те ще участват в класиране с жените от категория ЕЛИТ.
Категориите са:
1. Младежи – до 19 г.
2. Девойки – до 19 г.
3. Мъже – ЕЛИТ
4. Жени – ЕЛИТ
5. МАСТЕРС – 30+
ЗАДЪЛЖИТЕЛНА ЕКИПИРОВКА:
каска, очила и ръкавици
ПРОГРАМА:
14.05.2022
от 12 до 17 часа свободни тренировки.
16-18-регистрация в зоната на полигона
15.05.2022
8.30=10 -регистрация в зоната на полигона.
9.30- техническа конференция
10.30-старт юноши и девойки – 4-ОБИКОЛИ
12.30-старт мастерс – 5-ОБИКОЛКИ
14.00- старт ЕЛИТ – 6-ОБИКОЛКИ
НАГРАДИ:
Награждаването ще се извърши 30-40 минути след приключавне на състезанието. То ще се проведе в предвидената за това зона.
ТАКСА УЧАСТИЕ:
Таксата за участие е 35 лв. Тя може да бъде заплатена при регистрацията или на следната сметка:
СК „Колоездачен Клуб Хоталич-Севлиево“
Банка ДСК
IBAN: BG96STSA93000027670328
STSABGSF
като основание се записва – (XCO полигона-ИМЕ НА УЧАСТНИК)
Молим фирми/клубове, които искат да им бъде издадена фактура, да изпратят данните си предварително на и-мейл cyclingclubhotalich-sevlievo@abv.bg, за да може да я получат готова в оригинал директно на място по време нa регистрацията.
На място при регистрацията и получаването на стартов номер е необходимо да предоставите на организатора копие от платежното нареждане.
ДЕКЛАРАЦИЯ ЗА ИНФОРМИРАНО СЪГЛАСИЕ:
За да се включи в състезанията е необходимо всеки един състезател да подпише декларация за информирано съгласие, с която той освобождава от отговорност всички организатори и спонсори на събитията, като поема цялостна отговорност за действията си и възможните последици. На място по време на регистрацията и получаването на стартови номера, ще има разпечатани такива декларации. За непълнолетните лица, които искат да се включат в мероприятията е задължително декларацията да бъде попълнена и подписана и от родител/настойник. В случай, че по време на събитията на място не присъства родител/настойник, който да подпише декларацията пред организаторите, е необходимо тя да бъде предварително попълнена и заверена пред нотариус.
Декларацията може да бъде свалена от тук:
РЕГИТСРАЦИЯТА МОЖЕТЕ ДА НАПРАВИТЕ ТУК:

Още по темата:

Сподели: