Пътуващият фестивал „Филмирай“ идва в Севлиево от 11 до 13 юни

Две нашумели български заглавия от последните месеци и една френска комедия представя афишът на тазгодишния пътуващ фестивал „Филмирай“. Всяка вечер от 11 до 13 юни на площад „Свобода“ (при лошо време – в централното фоайе на Общината), от 21:00 часа зрителите ще могат да се насладят на творби за всеки вкус.
Във вторник, 11 юни, програмата открива премиерният „ЗАЩОТО ОБИЧАМ ЛОШОТО ВРЕМЕ“ с популярните Неда Спасова и Владимир Михайлов в главните роли. Филмът се радва на радушен прием в кината и спечели наградата на публиката на София Филм Фест 2024. Определят го като топъл, човешки, нежен, романтичен; каращ те да се усмихнеш, да се замислиш, да си спомниш и да се изпълниш с надежда.
Сряда, 12 юни, е отредена на комедия, почиваща на действителни събития от съвременната история на Франция. Голямата Катрин Деньов се превъплъщава в съпругата на бившия президент на републиката Жак Ширак. Несигурна и напълно зависима от него в началото, тя претърпява истинска трансформация и се превръща в ключова медийна фигура. Номиниран за множество национални награди, „ЖЕНАТА НА ПРЕЗИДЕНТА“ беше представен с голям успех на фестивала Киномания в София.
В последния ден на събитието, четвъртък, 13 юни, зрителите ще могат да се срещнат с изключително обсъждания от публика и критика български филм „ДИАДА“. Носител на редица награди от фестивала „Златна Роза“ и отличен с голямата награда на международен фестивал в Талин, Естония, той разказва историята на 16-годишно момиче от малък град и пречките, с които се сблъсква в желанието си да замине при майка си в Америка и да учи рисуване. Освен младите изпълнители на главните роли, във филма ще видим още Силвия Лулчева, Иван Бърнев, Цветан Алексиев, Ирмена Чичикова.
Очакваме ви на кино!
Жената на президента
Защото обичам лошото време

Още по темата:

Сподели: