Ремонтират Вътрешното отделение на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов” по „Красива България”

Кметът д-р Иван Иванов е подписал споразумение с МТСП за финансирането на строително-ремонтните дейности на Вътрешното отделение на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов”, съобщават от Общинската администрация.

По проекта ще бъдат подменени интериорните врати, осветителната и водопроводната инсталации. На пода ще бъде поставена нова антибактериална винилова настилка. Ще бъде монтиран окачен таван в помещенията. Стените ще се шпакловат и ще се пребоядисат. Предвижда се преустройство на 12 болнични стаи, 2 болнични стаи за интензивно дежурство на сестрите, ехокардиографски кабинет, функционален кабинет, манипулационна, кабинет технически сътрудници и 2 помещения за съхранение на медикаменти, бельо и инвентар. В болничните стаи се предвижда изграждане на самостоятелни тоалетни.

„Подобряването на общинската здравна инфраструктура е сред основните приоритети на Община Севлиево, съгласно Общински план за развитие на община Севлиево 2014 – 2020 г. Вътрешното отделение в сградата на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов” е обособено самостоятелно на третия етаж, като общото състояние на отделението налага ремонт и рехабилитация на помещенията, електрическата и ВиК инсталации. В тази връзка Община Севлиево подготви това проектно предложение. Продължаваме да помагаме на общинската болница и да подобряваме условията за престоя на пациентите и за работа на персонала”, каза кметът на Севлиево д-р Иван Иванов.

УС на Проект „Красива България” към Министерство на труда и социалната политика (МТСП) одобри проектно предложение на Община Севлиево по мярка М02 „Подобряване на социалната инфраструктура”, включващо дейности за извършване на строително-монтажни работи на Вътрешно отделение на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов”. Общият бюджет на проекта е в размер на 189 474 лв., като 79 011 лв. е финансирането от страна на ведомството, а останалите 110 463 лв. са от Община Севлиево.

В края на миналата година беше открито изцяло ремонтираното хирургично отделение към МБАЛ „Д-р Стойчо Христов”. Тогава с близо 120 000 лв. беше направен ремонт на болничните стаи, към тях се обособиха санитарни помещения, сменена бе дограмата, подовата настилка, отоплителната и ВиК системата.

През 2017 г. по Проект „Красива България” при МТСП беше извършен ремонт на спортна зала „Дан Колов” по мярка М01 „Подобряване на обществената среда в населените места”, включващ направа на топлоизолация и подмяна на дограма, ремонт на настилката от южната страна и стълбището, укрепване на подпорна стена, преустройство на газова и отоплителна инсталации на стойност 227 879 лв.

Още по темата:

Сподели: