Ремонт на пътя Крамолин-Кормянско – след като бъдат осигурени 23 хил.лв. в бюджета

Pixabay.com

За рехабилитацията на пътя Кормянско – Малък Вършец – Крамолин с дължина почти 27 км. са нужни 23 348 хил. лв. информират от Министерството на регионалното развитие в отговор на въпрос на народния представител Крум Дончев за рехабилитацията на пътищата от републиканската пътна мрежа в Габровска област.  Ремонтите по пътя Севлиево – Дряново в участъка  Габрово-Седянковци –Ветрово-Читаковци-Шипчени-Кози рог ще струва 14 470 хил. лв. Изработени са проекти за ремонти на четири участъка третокласни пътища в региона с обща дължина 95 км. За четирите отсечки са нужни около 65 млн лева.
Министър Комитова уверява, че Агенция „Пътна инфраструктура“ е готова да възложи превантивните ремонти, след осигуряването на финансовия ресурс.

В момента се извършва превантивен ремонт на пътя Вонеща вода – Белица – Трявна – Жълтеш на стойност над 13 700 хил.лв. Дейностите по ремонта на настилката, отводнителните мероприятия, хоризонтална маркировка, пътни знаци, четири моста и др., трябва да завършат в края на ноември.

Още по темата:

Сподели: