Сблъсък между Общинската болница и джипита, кой ще вземе третия етаж?

В дневния ред за сесията на Общински съвет-Севлиево, която ще бъде следващия четвъртък, са внесени две предложение за ползване на едно и също място – общинска собственост. Става дума за третия етаж от МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ ЕООД.

Едното желание е на управителя на Болницата д-р Пламен Цеков, в което посочва, че дейността на лечебното заведение се разширява и „в частта за клинични изпитвания се нуждаем от площите на третия етаж на източното крило“, както и на първия етаж. Тъй като сградният фонд е общински, за ползването му е нужно съгласието на Общинския съвет.

До тук добре, в това няма никакво противоречие, напротив, вижда се, че Общинската болница се разширява и развива своята дейност.

Второто предложение е от председателя на Коалиция „Избирам Севлиево“ Петинка Михайлова. В него тя предлага съветниците да се съгласят да отдадат под наем за 10 години кабинетите, заедно с прилежащия им коридор, които се намират на третия етаж, т.е същото място, на търговското  дружество ”АКТАМЕД” ООД, чиито управител е общинският съветник от БСП д-р Огнян Пешков.

Проверка на наш репортер установи, че лекарите от това дружество, които се помещават в „Акта Медика“, незнайно защо и без разрешение, вече са се настанили на третия етаж в Болницата. Меко казано е интересно и предизвиква множество въпросителни!?

Днес следобед общинските съветници получиха предложение от кмета д-р Иван Иванов, в което той предлага първият и третият етаж да бъдат отдадени на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ ЕООД – гр. Севлиево.

Очевидно е, че сблъсък на интереси има, какви ще са дебатите по темата и какво в крайна сметка ще решат местните парламентаристи, ще разберем на 29 юни.

 

Сподели: