Севлиевецът Ангел Антонов стана европейски шампион за кадети в категория 55 кг.

Севлиевецът Ангел Антонов е новият европейски шампион за 2022 г. за кадети в категория 55 кг. Той е един от четиримата ни състезатели, включени в националния отбор на България в шампионата, чийто домакин е София.
В първия ден от Европейското първенство по карате за кадети, юноши, девойки и младежи до 21 години се играха срещите на кадети и кадетки. Спортен клуб по карате „Киокушинкай“ – Севлиево се представи с трима състезатели: Ангел Антонов,Конастантин Матев и Мариан Савов. Константин отпадна на първия кръг, а Мариан – на четвърт финала, но Ангел Антонов беше безапелационен. Спечели втората среща с вазаари (половин точка), а третата и четвъртата ги взе с ипон (чиста победа).
Българският отбор по карате „Шинкиокушин“ приключи първия ден с 14 медала – 2 златни, 1 сребърен и 11 бронзови. Утре състезанието продължава с възрастовите групи до 18 и до 21 години. При 18-годишните нашият клуб ще участва с един състезател – Александра Златанова в категория 55 кг.
Първенството се провежда в Спортна зала “Арена София”. Участват над 850 участници от 20 държави, а България е домакин на подобно събитие за четвърти път и участва с 65 състезатели в трите възрасти – до 16, до 18 и до 21 години.
Състезанията са цял ден на 4-ти и 5-и ноември. Входът за зрители е свободен.

Сподели: