Севлиево ще има двама народни представители в 47-мия Парламент

След прекратяване пълномощията на народния представител от Габрово Яна Балникава в Народното събрание като депутат ще се закълне вторият в листата на „Продължаваме промяната“ Богомил Петков от Севлиево. Процедурата не е предвидена в програмата на Парламента до края на тази седмица.

Яна Балникова бе народен представител и зам.-председател на Парламентарната група на ПП в 47-то Народно събрание точно десет дни. Тя прие да стане съветник на Кирил Петков в Министерския съвет.

Богомил Иванов Петков е завършил Природоматематическа гимназия “Акад. Иван Гюзелев” в Габрово и Стопанска академия “Д.А. Ценов” в  Свищов със специалност “Социално-икономическа информация” и втора специалност “Морал и Право”. Професионалният му опит е в различни области, като създаване и управление на производство на горен плетен трикотаж , производство на бетонови и варови разтвори, производство на бетонови изделия.

Работодател е на над двеста служители. Баща на две деца, дарител, член на Управителния съвет на “Севлиево 21 век”, бивш ПАСТ Президент на “Ротари клуб”- Севлиево, носител на наградата “Пол Харис” за дарителство на Ротари Интернешънъл .
Тренирал е футбол и шахмат, кандидат майстор на спорта по шахмат. В свободното си време посещава клуб по Латино танци.

Другият депутат, както вече е ясно, е Юсеин Вейселов от ДПС. Той е на 28 години и притежава специалност „Рехабилитация и ерготерапия“ от Тракийския университет в Стара Загора. Председател е на Областния съвет на Младежко ДПС – Габрово от 2017 г. до сега.

Още по темата:

Сподели: