Севлиевци събраха 1 тон „Капачки за бъдеще“

Младежки център – Севлиево със съдействието на Община Севлиево станаха част от Националната благотворителна кампания „Капачки за бъдеще“. Благодарение на инициативата към момента от Общината са събрани общо 930 кг капачки. Това е количеството, което бе предадено в най-близкия пункт на кампанията във Велико Търново. Капачките са събрани от металното сърце, което е поставено в центъра на града и от всички, които дойдоха да дадат част от своя принос в парк „Казармите“ на 27 септември тази година. Най – малките дарители в кампанията бяха едва на две и три години.

В благородната кауза активно се включиха учителите и децата от ДГ „Радост 1“, ОУ „Стефан Пешев“, синдикалната организация на КНСБ към „Идеал стандарт – Видима“ – завод за санитарна арматура, „Идеал стандарт – Видима“ – завод за санитарна керамика, АББ, фирма „Пламико“ и други представители на местния бизнес.

Граждани от различни възрасти – пенсионери, майки с децата и младежи, намериха време в натоварения си делник да се включат в благородната кауза. Към нашата кампания се присъединиха и жители на град Ловеч и габровката Илияна Иванова.

Това бе първата подобна кампания в Севлиево, която се видя, че е изключително успешна. В Община Севлиево и занапред ще продължават да се събират капачки за следващите подобни инициативи, защото „Заедно можем повече!“.

Сподели: