Седмокласници се запознаха със специфични професии в „Идеал Стандарт – Видима“

В рамките на 4 дни, от 12 до 15 февруари се проведе Седмицата на кариерното ориентиране на ученици от седми клас. Инициативата е на областния управител Невена Петкова и премина под мотото „Дойдох. Видях. Избрах“. Програмата е насочена към седмокласниците, тъй като на тях им предстои това лято да изберат къде да продължат средното си образование.

„Идеал Стандарт – Видима“ АД има дългогодишна традиция за професионално ориентиране на ученици от основните и средните училища Община Севлиево. Ето защо компанията толкова ентусиазирано прегърна идеята на областната администрация.

„Идеал Стандарт – Видима“, заводите за керамика и арматура, подкрепиха идеята и отвориха врати, за да покажат своите производствени структури и специфични професии на 41 ученика от основните училища в рамките на четири дни: ОУ „Христо Ботев“, Севлиево, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“, с. П. Славейков, ОУ „Светите Солунски братя“, с. Крамолин и ОУ „Васил Левски“, с. Шумата.

Младите хора се впечатлиха от технологичните обновления за производство на нашите изделия – роботизираните клетки за глазиране, пресите за отливане под високо налягане, функционалните тестове при проверка на произведените тоалетни и мивки, от машините с ЦПУ управление, монтажните линии и шприцовете за производство на пластмасови продукти.

При едно от посещенията на учениците в „Идеал Стандарт – Видима“ към тях се присъединиха и областният управител Невена Петкова и заместник – областният управител Росен Цветков, които разговаряха със седмокласниците за техните впечатления и нагласи да продължат образованието си в средно училище.

Сподели: