Спектакъл „Щъркелите на Делиормана” гостува в Севлиево

Театрално-музикален център Разград представя премиерния спектакъл „Щъркелите на Делиормана” в Севлиево. Постановката ще се играе на 4 юни 2024 г., от 19:00 ч., в салона на Народно читалище „Развитие-1870”.

Били ли сте в Делиормана? Приказно е: луната е огромна, природата е омагьосваща, а хората… Ето, за хората е нашето представление. „Щъркелите на Делиормана“ е театрално пътешествие по три разказа на добруджанския автор д-р Хасан Ефраимов. Това са три легенди за Бея и неговото село, които разказват за любовта, за предателството, за грешките, за добрите дела, но най-вече – за Надеждата. Надеждата – кой я носи, кой я праща, как ни докосва тя. Дали не е просто погалване от птиче крило – хем красиво, хем крехко, хем мъдро… Малко по радичковски, малко по хайтовски, предимно по ефраимовски, ще Ви водим в този разказ. Ще бъдем сред житата на полето, ще надникнем в бейските сараи, ще приседнем в кафенето на Кьор Мемиш и ще слушаме амуджите и техните раздумки. Всъщност, „Щъркелите на Делиормана“ е една приказка за възрастни (разбира се и за деца), но при всички случаи е нещо, което ще запомните. Защото такива са легендите за Делиормана, написани от Хасан Ефраимов. Участват: Камен Иванов, Виолета Желязкова, Невена Денчева, Ралица Нейкова, Росица Кехайова, Таня Карбова, Цветана Радушева, Бисер Маринов, Веселин Борисов, Евгени Стефанов, Иван Г. Иванов, Николай Сяров, Яцек Янков. Драматизация и режисура – Надя Асенова.

Билети за спектакъла може да закупите на касата на читалище „Развитие” от 29 май 2024 г. Цени на билетите: 20.00 лв. За групи от 10 и повече човека – 18.00 лв. За учащи и пенсионери – 15.00 лв. Информация и заявки: 0886770511, 0894 407 595 или на http://lovetheaters.weebly.com/.

Подарете си този спектакъл, очакваме Ви!

Още по темата:

Сподели: