Сребърен медал за Александра Събчева на международния турнир по плуване „Златоперки“

В края на месец май в София се проведе 4-ти международен турнир по плуване за деца „Златоперки“. Участие в състезанието взеха 580 от най-младите плувци на България.

Домакин на турнира беше Плувен комплекс „Спартак“, а организатор – ПК „Левски“.

Световният шампион по плуване Петър Стойчев приветства състезателите и откри турнира. Организаторите и спонсорите на надпреварата  раздадоха  медали на победителите от дисциплините включени в програмата на състезанието. Плувците бяха разпределени в 5  възрастви групи А, В, С, D и Е .

СК „Викинг 2008 – Севлиево“ бе представен достойно от 15 най-малки плувци на клуба. За много състезатели това беше първо състезание от такъв ранг.

В група B (род.2010-2011 г.) при момичетата за клуба стартираха Анна Христова, Християна Тодорова и Магдалена Войнова. Анна плува много успешно в дисциплината 200 м. св. стил и успя да покрие норматив за участие в Държавното първенство през м. Юли. т.г., а Християна се класира  на 48-мо място в дисциплината 50 м. гръб. Магдалена Войнова успя да достигне до 17-то място в дисциплината 50 м. бътерфлай. При момчетата успешни стартове направиха Християн Митев, Павел Петров и Мартин Ангелов. За отбора на Викинг 2008 – Севлиево в група С  (род. 2012 г.) плуваха Тея Илиева и Денис Христов. С отлично плуване Тея зарадва отбора с бронзов медал в дисциплината 200 м. св. стил, а Денис достигна до 12-то място в дисциплината 50 м. бътерфлай.

В група D (род. 2013 г.) Александра Събчева  донесе много положителни емоции за отбора. С отлично плуване в трудната дисциплината 100 м. бътерфлай тя заслужено се изкачи на почетната стълбичка със сребърен медал и най-добро лично постижение. В същата възрастова група  съотборничките й Ивелина Ножарова и Йована Петрова постигнаха най-добри лични резултати и се класираха съответно на 17-то и 18-то в дисцплината 100 м. св. стил. Светозара Петрова успя да се изкачи до 11-то място в класирането на 100 м. гръб. Похвално бе участието и на Цветина Рачева.

Сподели: