С мобилен телефон, дори без интернет из Балкана

pixabay.com

Мобилно приложение ще дава информация за туристически маршрути, посетителски обекти и прилежащи видове и местообитания на територията на Централен Балкан.
При избор на туристически маршрут посетителят ще може да получи информация за цвета на маркировката, дължината и степента на трудност, както и приоритетните за опазване природни местообитания, през които преминава. Ще може да си определи местоположението и разстоянието до най-близките хижи и обекти. Ще бъде предоставена информация за природни забележителности, кътове за отдих, интересни представители на растителния и животински свят в района.
За използване на мобилното приложение няма да бъде необходима Интернет връзка и мобилно покритие. При нужда приложението ще генерира SOS съобщение с координати, оказващи локацията на мобилното устройство. Потребителите ще могат да се запознаят с обща информация за правилата за поведение в Парка, както и режимите и нормите, действащи на неговата територия. Предвижда се двуезична реализация. Това информираха от дирекцията на Национален парк Централен Балкан, не се съобщава обаче от кога ще бъде активна услугата.

Още по темата:

Сподели: