С нов рентгенов апарат се сдоби ортопедичната операционна зала в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“

Ортопедичната операционна зала в МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“ вече разполага с нова рентген телевизионна установка, която ще улесни и прецизира диагносстиката и лечебния процес.
Рентгеновият апарат е необходим по време на самата ортопедична операция и веднага след извършванвето й за проследяване. Новата апаратура подпомага оператора за качественото извършване на дейността при по-сложни счупвания, при поставянето на медицински импланти и при други сложни ортопедични манипулации.
„Радостен съм, че обновяването на лечебното заведение продължава дори и в тези трудни времена“, каза директорът на болницата д-р Пламен Цеков. По думите му „важно е да не отслабват общите усилия на екипа на болницата, на общинското ръководство и на спомоществователите“, за да постигнем това, което заслужават севлиевци – модерно лечебно заведение, предпочитано място за работа от млади и подготвени медицински кадри“. Според него „ако изобщо има положителен ефект от пандемията, то със сигурност е разбирането, че здравето е висша ценност, а в основата на здравната система стоят лекарите, медицинските сестри и доброто оборудване“.

Още по темата:

Сподели: