Тамплиерите дариха пари за операцията на Габи в САЩ

Христина Христова – майката на Габи получи отличието ”Рицар в живота”. Званието й бе връчено на 16 февруари, по време на събора на Командерия „Св. Лазар Български” в Габрово, част от Ордена на рицарите тамплиери на Йерусалим Велик Приорат България.

Гости на събитието бяха цялото ръководство на Ордена, начело с Великия Приор на България-генерал майор о.р. академик Румен Ралчев.

По традиция всеки събор на тамплиерите завършва със събиране на парични средства за благотворителност. На събора Богомил Петков определи лептата да бъде дарена за операцията на малката Габи в САЩ.

Момиченцето страда от форма на церебрална парализа, която е увредила долните й крайници и детето не може да ходи.

”Габи  вече се придвижва с проходилка и даже посещава детска градина. Има нови приятели, нови игри и забавления и учи много нови неща. За нея това е една сбъдната мечта. Успех, който постигнахме с много упорит труд, много страх, сълзи и много усмивки”, сподели Христина Христова.

Медицината дава гаранции, че Габи ще проходи, към които добавяме и силната вяра на нейната майка – един борбен и силен човек, готов на всичко, за да види как детето му тича, човек отдал  се  на  каузата  „Да се посветиш на доброто и да помагаш на другите.

Дарителската сметка на Габи е:

IBAN:BG86STSA93000022723217

BIC: STSABGSF

Габриела Стелиян Гатева

 

 

Още по темата:

Сподели: