Томислав Дончев пита защо служебният кабинет не продължава процедурата за тунела под Шипка


Водачът на листата на ГЕРБ
Томислав Дончев попита от Габрово защо служебният кабинет не продължава процедурата за стратегическия обект – тунел под връх Шипка. Той подчерта, че процедурата за избор на изпълнител е стартирана в края на 2019 година и преди два месеца е оставена във финална фаза – да бъде обявен избран изпълнител, който да започне работата по обекта. Томислав Дончев припомни и че за тунелае осигурено финансиране по новата програма „Транспорт”.

„Заради това, което се случи с АМ „Хемус” – проект, доведен до необратимост, с осигурено финансиране, с напредък с бързи темпове, сега е под въпрос дали ще бъде продължен и с какви темпове, ме безпокои  и какво ще се случи с тунела под Шипка. Защо процедурата не продължава, защо не се обявява избран изпълнител за този важен стратегически обект, свързващ Северна и Южна България с преминаване под половин час”, коментира Томислав Дончев.

Той напомни, че тунелът под Шипка е важен не само за габровска област, а за цяла Северна България и транспортната свързаност с Южна и освен това е част от европейски коридор номер 9.

Томислав Дончев, заедно с кандидатът за народен представител Невена Минева, посети и Севлиево, където с кмета д-р Иван Иванов обсъдиха напредъка на процедурите по изграждането на обходен път на Севлиево, приоритетен за жителите на града. Кметът информира, че тази седмица е обявена обществена поръчка за избор на проектантски екип, който да изготви техническия проект, след което АПИ трябва да възложи строителството.

Заради неяснотите около АМ „Хемус”, които създаде служебният кабинет обаче, опасения дали ще се реализира има и за този обект, както и за обсъжданата пътна връзка, която да свързва Севлиево с АМ „Хемус”, коментираха кметът Иван Иванов, Томислав Дончев и Невена Минева.

„Каквито и политически неуредици да има, политиците, освен да се карат, трябва да вършат и работа. Но очевидно в момента живеем в други времена. Надявам се да се върнем на пътя на реалната политика, която носи полза на хората”, каза Томислав Дончев.

В Севлиево той посети традиционния петъчен пазар, където разговаря с местни производители и с жители на Севлиево.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Сподели: