Трето място за ФК „Севлиево“ в трета лига, купата връчиха на кмета

Купата от извоюваното от ФК „Севлиево“ трето място в северозападната аматьорска футболна лига бе връчена днес на кмета на Севлиево, в качеството му на президента на клуба. Така треньорът Мартин Дойчев, заедно с помощник-треньора Милен Ванков и Михо Боев, който е член на управителния съвет и отговорник в организационно-техническата и административна дейност, отчетоха спортните резултати на севлиевските футболисти.

Те определиха наградата като „олицетворение“ на труда на мъжкия футбол в Севлиево за изминалата година, а фактът, че във ФК „Севлиево“ тренират 200 севлиевчета, е повече от задоволителен.

„Създаването на клуба преди две години беше много оптимистично“, сподели Михо Боев. „Не мислехме, че изобщо можем да стигнем до призовата тройка. Тази година това вече е факт, благодарение на д-р Иванов и Цветан Ботев, които са основните спонсори, на фирмите „Нео-Титан“, „Хамбергер“, „2+2“ и „Регионално депо-Севлиево“, които по различно време в годината, с различни суми са финансирали севлиевския футбол. Не съм очаквал, че на втората годината бихме станали един от факторите в групата, а ние сме такива за северозапада“, допълни Боев.

Треньорът Мартин Дойчев изрази удовлетворението си от резултата, защото „основното, което си бяхме поставили за цел – да постигнем третото място, се случи“.

„Поздравявам всички за този успешен сезон. Той не е успешен, той е много успешен“, каза кметът. „Преди две години тръгнахме от нулата. В последния момент използвахме аматьорския клуб, за да направим възможно включването на Общината в него, само и само, за да не пропуснем годината и да може градът на има футболен отбор във „В“ групата“, припомни Иванов.

Успехът на севлиевския футболен отбор се крие в последователната работа и целенасоченото надграждане. „Затова всеки полусезон е по-добър от предишния и в крайна сметка се стигна до това класиране и до този много добър резултат“, отбеляза още Иванов. Той отправи специални поздравления към футболистите, треньорите и ръководството на клуба и подчерта, че в Севлиево този вид спорт е с традиции, а без добър мъжки отбор, децата няма да имат стимул да тренират.

На финал кметът заяви, че финансовата подкрепа, която Общината оказва на футбола ще продължи и изрази надежда, повече хора от бизнеса да помагат.

 

 

Сподели: