„УЛИЦАТА“ – фестивалът, в който изборът е „ЦВЕТНО“

За втора поредна година по тиквено време Община Севлиево е поканила пътуващия фестивал „Улицата“, който на 11 октомври от 16.00 часа ще превърне затворената централна улица на града в истинска цветна фиеста с много музика, театър, фокуси, арт-работилници и ателиета. Екипът на рекламна агенция „Елмазови“, организираща пътуващия фестивал , вярва, че животът е пътуване, а улицата е мястото да се срещнем. Затова и концепцията на самия фестивал е посетителите му да не бъдат просто зрители, а да се включват в предлаганите им предизвикателства, като се забавляват и творят, вземайки за себе си сътвореното от тях.

Събитието ще започне с изненади за най-малките  зрители – с постановката „Хитър Петър“ на театър „Весел“, след което за тях в зоната за фокусите Дани Маджик ще сбъдва вълшебства. С балонено шоу Мале от Македония ще продължи фестивала, предизвиквайки малки и големи.  В ателието „Направи си приказка“ Радост  ще помогне да  сбъднете приказка, правейки я с ръце и сърце с мама и татко. Ще има рисуване върху тиква и коприна, шаржове, рисуване върху лице и с къна. Фестивалът ще отвори врата и към езотеричното, като даде възможност да  надникнете в бъдещето си с картите ТАРО и да надпишете руни върху индивидуален персонален амулет. Ще се срещнете с Елвис Пресли и ако искате, ще танцувате с музикалните парчета с висок градус, изпълнени от Джаз Бенд – Велико Търново.

Специална програма за Вас ще имат Оркестър с мажоретен състав – гр. Троян  с партньорството на „Севлиевска духова музика“ която е един от живите символи на града.  От играта „Воден дартс“ най-точните участници ще си тръгнат с награди. Приказни герои, улични музиканти, снимки с екзотични животни, клоуни, живи статуи и работилнички за български занаяти ще допълнят пъстротата на събитието, чийто код е предизвикателство, забавление и вдъхновение.

Флашмоб  ни обещават от ИНТЕРАКТ – гр.Севлиево. Училищата „Васил Левски“, „Христо Ботев“ и „Стефан Пешев“ подготвят специални изненади, като най-добрата ще получи специалната награда на книжарница „М-Прес“.

Всъщност всички печелим, когато се срещаме и сме заедно на „УЛИЦАТА“ – фестивалът, в който изборът е „ЦВЕТНО“!

Сподели: