Ученици от ОУ „Стефан Пешев“ са първи в състезанието „Защита при бедствия, аварии и извънредни ситуации – 2019“

Община Севлиево предостави купи и грамоти на всички участници в състезанието

В Община Севлиево се проведе общински кръг на Републиканско ученическо състезание „Защита при бедствия, аварии и извънредни ситуации – 2019“.  Състезанието се проведе под патронажа на Министерството на вътрешните работи, Областно управление „Пожарна безопасност и защита на населението“ – гр.Габрово и Областната служба на Българския червен кръст в Габрово.

В надпреварата участие взеха седем отбора от севлиевските училища СУ „Васил Левски“, ОУ „Стефан Пешев“, заедно с ученици от ОУ „Христо Ботев“ с. Добромирка, ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Душево и ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ с. Градница.

В първия кръг от състезанието децата решиха тест с комбинирани въпроси за защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации. След това премериха сили и умения в няколко модула на импровизирани пунктове в общината. Модулите включваха оказване на първа помощ на пострадал човек, поставяне на противогаз, гасене на пожар, спасяване на удавник, защита на хранителни продукти от радиоактивно замърсяване, предпазване и защитаване на помещения с хора и реагиране в случаи на земетресение и наводнение.

 

Победител в състезанието стана отборът на ОУ „Стефан Пешев“. Той ще представя Община Севлиево в Областния кръг в Габрово, който ще се проведе на 23 април. Втори в надпреварата станаха учениците от единия отбор на СУ „Васил Левски“, а третото място отиде при другия отбор на децата от ОУ „Стефан Пешев“ в Севлиево. Отборите-първенци спечелиха купа и грамоти на Община Севлиево.  За останалите четири отбора бяха връчени почетни грамоти за участие в състезанието.

Сподели: