Хиляди българи ще се заловят на хоро в деня на Светите братя Кирил и Методий

На 11 май 2018 г. хиляди българи в над 25 държави ще танцуват традиционно българско хоро, за да отбележат празника на Светите братя Кирил и Методий. По инициатива на Министерство на образованието и науката (МОН), в различни точки по света, учениците от български неделни училища, както и техните учители, родители и приятели, ще се съберат, за да почетат българските традиции и култура, като част от инициативата „Розите на България”.

Инициативата обединява над 50 български неделни училища в чужбина.

Танцовите състави към българските неделни училища ще поканят всички присъстващи да се хванат за ръце и да извият традиционно българско хоро под звуците на емблематичната „Празнична сюита“ в изпълнение на оркестъра на Българското национално радио и ансамбъл „Тракия“. В рамките на инициативата всяко училище ще има възможност да организира други изяви на децата, базари, изложби на рисунки, резултати от конкурси, пленери и др., но обединяващият елемент от празника ще бъде българското хоро, което ще се извие на открити и оживени места в градовете.

Снимка: trafficnews.bg

Още по темата:

Коментари

Сподели:

455 Comments - Write a Comment

  1. This article about Search engine optimization is actually nice one, and the back links are genuinely very valuable to promote your web site, its also referred to as Search engine optimisation.

    Reply
  2. This article on the topic of Search engine marketing is actually pleasant one, and the back links are actually very helpful to market your web page, its also known as Web optimization.

    Reply

Post Comment