20 отбора от града и селата се включиха във Великденския турнир по футбол

През седмица се изиграха и останалите срещи от Великденския турнир по футбол, който традиционно се провежда в Севлиево преди светлия християнски празник.
Рекорден брой отбори участваха в надпреварата тази година – общо 20, като бяха разпределени в 5 групи. При 3 отбора в група се игра по системата всеки срещу всеки, а при 4 отбора – финалистите се определиха на принципа на елиминациите.
За радост на зрители и състезатели, въпреки ранната пролет, времето се оказа подходящо за игра, а теренът беше изключително добре подготвен и това допринесе младите надежди на Севлиево да разгърнат своя потенциал. Победители в отделните възрастови групи са както следва:
При футболистите в 5-7 клас от Севлиево първи стана отборътна СУ „Васил Левски“. След тях се наредиха футболистите на ОУ „Стефан Пешев“ и на ОУ „Христо Ботев“. Грамота за „Голмайстор“ заслужи Даниел Балкански от СУ „Васил Левски“. За „Най-добър вратар“ беше отличен Лазар Лазаров от ОУ „Стефан Пешев“, а признанието за „Най-полезен състезател“ отиде при Симеон Лалев от СУ „Васил Левски“.
При отборите от селата (5-7 клас) трябва да се отбележи, че за първи път участваха всички. Първото място извоюва ОУ „Васил Левски“ в село Шумата. Втори се наредиха футболистите на ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в Душево, а бронзът отиде при състезателите от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в село Петко Славейков. С грамота за „Голмайстор“ бе удостоен Красимир Георгиев от село Душево. За „Най-добър вратар“ беше отличен Валентин Спасов от Шумата, а за „Най-полезен състезател“ журито определи Ивелин Методиев от село Добромирка.
Сред осмокласниците най-резултатно се представиха футболистите от СУ „Васил Левски“ и завояваха първото място, среброто отиде при ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“, а бронзът остана за футболистите на ПГ „Марин Попов“. За „Голмайстор“ бе определен Михаил Иванов от СУ „Васил Левски“. За „Най-добър вратар“ беше отличен Румен Христов от ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“, а за „Най-полезен състезател“ журито определи Максим Радославов от ПГ „Марин Попов“.
В групата 9-10 клас първи се класираха възпитаниците на СУ „Васил Левски“, следвани от ПГ „Марин Попов“ и ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“. „Голмайстор“ тук стана Николай Минчев – ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“, за „Най-добър вратар“ беше отличен Георги Георгиев от СУ „Васил Левски“, а за „Най-полезен състезател“ журито определи – Калоян Йорданов от ПГ „Марин Попов“.
При най-големите (11-12 клас) на първо място се класираха учениците от СУ „Васил Левски“, втори са ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“, а трети – ПГТМ от село Градница. Грамота за „Голмайстор“ заслужи Ваньо Георгиев от СУ „Васил Левски“, за „Най-добър вратар“ беше отличен – Марко Марев от ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“, а за „Най-полезен състезател“ журито определи Радослав Стоянов от ПГТМ – село Градница.

Сподели: