29 юни – Ден на безопасността на движение по пътищата

Снимка: Областен управител на област с административен център Габрово

Деца на служителите от Областната администрация в Габрово влязоха в различни роли на импровизирана снимачна площадка, за да бъде заснето специално видео послание. Целта им е да насочат вниманието на водачите на моторни превозни средства под мотото: „Лято е! И всички ние сме навън. Затова: Спазвай правилата, както в играта! И помни, че животът е с предимство!“

„Докато шофирате често може да „изникне“ малък колоездач, или да изхвърчи футболна топка и ако карате с превишена скорост например, няма да имате време за реакция“ – подсказват в клипа децата, които подкрепят инициативите на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата и по този начин се присъединяват към тях. Те са посветени на 29 юни – Денят в който отбелязваме безопасността на движение по пътищата.

„През настоящата година всички инициативи са в ръцете на децата“ – споделя председателят на Комисията Мария Пенева, която е и заместник областен управител в Областната администрация. „Направихме STREET изложба, която не беше ситуирана на едно място. Поканихме учениците на художничката Елиза Ковачева да се присъединят като всяко дете, което искаше да се включи трябваше да нарисува своята рисунка не къде да е, а на мястото, където живее и така всички съседи да я видят.  В продължение на една седмица в целият град Габрово на различни адреси се появяваха прекрасни тебеширени творби, които да ни напомнят, че ние – шофьорите, трябва да бъдем внимателни.“ – обяснява заместник областният управител и допълва, че не само децата са участвали, а и техните родители, които волно или неволно са били въвлечени, защото са имали ангажимент по заснемането на рисунките. STREET изложбата може да бъде разгледана на интернет страницата на администрацията, както и на страницата й във Фейсбук.

В социалната мрежа може да се види и работата на децата от детски градини от Габрово. Те са изпращали снимки, рисунки, демонстрации. Идеята е с тяхното участие да бъде показано, че за пътната безопасност се работи през цялата година.

Още по темата:

Сподели: