57 години от създаването си отбеляза ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“

Кметът на Община Севлиево д-р Иван Иванов и председателят на Общинския съвет Здравка Лалева уважиха празника на Професионалната гимназия по механоелектроника „Ген. Иван Бъчваров“. Те лично поздравиха ръководството на училището по повод 57-та годишнина от създаването му.
Директорът на училището Ани Андреева получи поздравителен адрес и цветя от името на Община Севлиево с пожелание учителите и учениците да продължат да създават история на училището и да надграждат авторитета му.

„Вашето училище е символ на знание и иновативност в обучението. То не е просто сграда и етап от образование, а е традиция и дух, синоним на професионализъм, високи образователни стандарти, солидна подготовка на сериозен кадрови потенциал за икономиката на града и региона“, заяви в приветствието си д-р Иван Иванов.
Градоначалникът и председателят на Общинския съвет успяха да обсъдят с училищното ръководство и няколко текущи въпроса по отношение на дейността на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“.
Директорът на учебното заведение Ани Андреева благодари на ръководството на Община Севлиево за отделеното внимание. Празникът на училището продължи с тържествен концерт в НЧ „Развитие 1870“ Севлиево.


Празничната програма по повод годишнината започна още на 18 ноември с училищен конкурс „Най-як клас“ и седмица на духа, през която имаше различни изпълнения на музика, текстове и стихове от български автори. Проведени бяха и традиционната лекоатлетическа щафета, както и спортен дуел между учители и ученици.

Сподели: