ИЗВЪНРЕДНО! Пламна небостъргач в Лондон (ВИДЕО)

Взрив е причинил ужасяващия пожар в небостъргача, който вече се разпада, 200 пожарникари се мъчат да спасят заклещените в пламъците хора

Властите призовават, тези, които са останали вътре да не изпадат в паника и да покрият устата си с влажна хавлия, докато се опитват да избягат.

По-рано беше съобщено, че двама души са пострадали вследствие на вдишване на дим. Полицията е била извикана на мястото на инцидента в 1.16 ч. местно време. Свидетели разказват, че са видели как живущите в сградата използват чаршафи, за да избягат от пламъците.

Взрив може да е причинил огромния пожар, който унищожава многоетажната сграда в Лондон, предава Sky News, като се позовава на един от живеещите на 4-ие етаж Махад Егал. Той разказа пред журналисти, че тъкмо легнал с жена си и децата си да спят, когато негов съсед започнал да чука силно по вратата на апартамента му. Той му казал, че на етажа се е взривил хладилник и това е предизвикало пожара.

Егал добавя, че е в сградата все още има хора, защото получава от тях позвънявания по телефона. Полицията от своя страна съветва заклещените в огнения ад сами да правят опити да се евакуират. Кметът на града Садик Хан заяви, че се е случил “Ужасяващ инцидент”.

Кореспондентът на Би Би Си съобщава, че очевидци са заявили, че вече падат отломки от сградата. Властите продължават да държат хората на разстояние, като разширяват периметъра, тъй като се опасяват от рухване на сградата. Според един от свидетелите близо 30-етажната сграда направо се разпада в момента.

Източник: Български Репортер

Още по темата:

Сподели: