Бизнесът в Севлиево се обяви в подкрепа на собственика на магазин 2+2, заради побоя над негов служител

Източник: БГНЕС

Бизнес сдружение „Севлиево 21 век“ публикува на сайта си позиция, относно побоя над служител в магазин 2+2 в Габрово на 7 април вечерта. От организацията се обявиха в подкрепа на собственика на търговския обект севлиевеца Ивайло Филев, който е член на Управителния съвет на бизнес сдружението.

Ето какво се казва в позицията на бизнеса в Севлиево:

Уважаеми  севлиевци, граждани  на  гр. Габрово, представители на бизнеса в общините Севлиево и Габрово

С настоящата позиция изразяваме силната си тревога от създаденото обществено напрежение след побоя в търговски обект на територията на град Габрово. Безпокойството  ни  е провокирано  от факта, че магазинът, в който роми пребиха един от продавачите, е собственост на нашия колега и член на Управителния съвет на бизнес сдружение „Севлиево 21 век”  г-н Ивайло Филев. През годините  г-н Филев е доказал, че спазва правилата на коректен работодател, а с членството си в нашата организация – и на обществено отговорен бизнесмен.

С тази своя позиция декларираме пълната си подкрепа към него и екипа, който ръководи и категорично осъждаме всяка форма на насилие, независимо от коя страни идва тя. Все още вярваме в българското правораздаване, което е и трябва да бъде единствено в ръцете на държавата. Затова се надяваме, че виновните за тази ескалация ще бъдат справедливо наказани.

Държим да заявим обаче, че ако и този път съдебната практика покаже своите дефекти, това ще доведе след себе си насаждане на още страх и раздвоение в обществото. А у нас, като хора, отговорни за хиляди работни места, несигурност и съмнение.

Апелираме политическия елит на България да не трупа актив от създалата се ситуация, а да си свърши съвестно работата. Само така българският бизнес може да работи спокойно и да носи своята социална отговорност.

Позицията е приета от Управителния съвет на БС „Севлиево 21 век” на 10 април 2019 г. В бизнес сдружение „Севлиево 21 век” членуват 59 фирми от Севлиево и Габрово.

Сподели: