Бойко Борисов ще пререже лентата на изцяло обновения завод за смесители и душове на „Идеал Стандарт Видима“АД

Днес е официалното откриване на изцяло модернизирания завод за санитарна арматура на „Идеал Стандарт – Видима“ АД.

Събитието е част от програмата по повод 85-годишнината на компанията. То ще се състои от 11:00 часа. Ще присъства министър-председателят Бойко Борисов, съобщиха от политическата централа на ГЕРБ в Габрово. Сред поканените са Цвета Караянчева, председател на Народното събрание, зам.министър председателят Томислав Дончев, министърът на икономиката Емил Караниколов, кметът на Севлиево д-р Иван Иванов, Невена Петкова, Областен управител на Област Габрово.

„Идеал Стандарт – Видима“ откри през 2017 година първата роботизирана линия в завода за производство на санитарна керамика. А сега и модернизирания завод за санитарна арматура, резултат от тригодишна мащабна инвестиционна програма, с цел производството на иновативни, многообразни, сложни изделия, които да отговорят на изискванията на пазара. Продуктите, произведени в заводите в Севлиево, достигат до домовете на хората в над 100 държави.

Днес официално ще бъде открито и новото детско отделение на МБАЛ „Д-р Стойчо Христов“, осъществено благодарение на дългогодишния социален ангажимент от страна на „Идеал Стандарт – Видима“ АД в сферата на здравеопазването.
Преди официалното събитие в Севлиево, повод за визитата на г-н Борисов да бъде в нашия регион, той ще премине и по обходния път на Габрово, за да се запознае с напредъка на строителните работи.

Сподели: