Всички искат да работят в ЕНЕРГО-ПРО след лятната им програма

Всички участници в програмата „Първи стъпки в кариерата“ заявиха желание и готовност да продължат развитието си в сферата на Енергетиката, като ЕНЕРГО-ПРО ще бъде техният първи избор при кандидатстване за постоянна позиция в областта.

Ментори в работното ежедневие на участниците бяха утвърдени експерти в ЕНЕРГО-ПРО Мрежи, които осигуриха теоретическа и практическа подготовка по процесите и основните дейности по обслужване и безопасна поддръжка на електроразпределителната мрежа в Североизточна България. Младите специалисти придружаваха екипите при изпълнението на възложените задачи и наблюдаваха всички етапи на работния процес по оперативното обслужване на електрическите съоръжения.

Това е втора поредна година ЕНЕРГО-ПРО проведе лятна програма за обучение „Първи стъпки в кариерата“, предназначена за ученици завършили 12 клас и студенти последна година, изучаващи специалности в сферата на Енергетиката. Проектът се реализира в рамките на три седмици в периода юни/юли 2017 г., а основната негова цел е да запознае участниците със задълженията на длъжността Електромонтьор по поддържане и ремонт на електропроводни линии и мрежи, трафопостове и средства за търговско измерване. По време на обучението младежите получават възнаграждение и трябва да спазват същите правила за безопасност и трудова дисциплина, които спазват техните колеги в компанията.

Още по темата:

Сподели: