Нови 200 работни места в „Паралел“

Започна изграждането на нова производствена, складова и административна сграда на завод „Паралел“ ЕАД, която ще позволи разкриването на нови 200 работни места.

Инвестицията възлиза на 27 млн.лв, а на новата площадка от 50 000 кв.м ще бъдат изградени 26 500 кв.м закрити производствени площи, които ще включват: модерно оборудвано хале за разкрой и конфекция на полиуретанова пяна; помещения за разширяване на производството на изделия за сън, дома и сезонни; високо- технологично и складово стопанство за съхранение на полиуретанова пяна; втори напълно автоматизиран склад тип Radio Shuttle; съвременна административно-битова сграда; машини и оборудване от най-висок технологичен клас.

Сред гостите на първата копка бе Областният управител Невена Петкова. След водосвета, областният управител приветства присъстващите  и поздрави мениджърския екип на фирмата за непрекъснатия стремеж да се развиват, да разширяват произвоствения си капацитет и да покоряват нови пазари. Тя сподели, че всичко това се отразява положително като тенденция за целия регион, както и, че за нея като областен управител е изключителна чест да представя област Габрово с добрите примери като техния.

Снимки: Областна администрация – Габрово

Сподели: