Днес бащата детеубиец ще бъде задържан постоянно с най-тежкото обвинение

Снощи прокуратурата в Габрово е привлякла като обвиняем бащата, който уби детето си вчера призори. Събрани са достатъчно доказателства, за да му бъде повдигнато обвинение с изключителна тежка квалификация-  умишлено и по мъчителен за собственото си дете начин го е умъртвил чрез хвърляне от този висок мост. Това е съобщилa на нарочен брифинг окръжният прокурор Надежда Желева. По информация на Агенция „Фокус“ снощи майката и бащата на детето са били разпитани. Бащата е направил пълни самопризнания и той е с мярка прокурорско задържане до внасяне на искането за взимане на постоянна мярка, което ще бъде направено днес.
Обвиняемият, който е биологичен баща на 5-годишното дете, е признал, че откакто е изчезнала съпругата му, е изпитвал затруднения в отглеждането му и понеже не е намерил друг изход, това бил начинът, по който е намерил решение на проблема със затрудненията си.
Заради заплахи, че ще бъде убита и ще и вземе детето, майката се страхувала да подаде сигнал срещу него. Мъжът й не работел, издържала го е тя.
Днес в социалните мрежи съседи започнаха да събират средства, за да помогнат да погребе детето си.

Още по темата:

Сподели: