Дрога ще изправи двама севлиевци пред Темида

Полицаи са задържали 31-годишен жител на село Петко Славейков, който държи в жилището си в същото село наркотични вещества. В гараж към имота са намерени и иззети 20 стръка растения окачени на канап, които при проведен полеви наркотест са дали характерна реакция на наркотичното вещество „канабис“. В двора на имота са намерени засадени в почвата 30 растения от рода на конопа с височина между 2,5 и 3 метра. При извършен на място наркотест, проба от листната маса реаграла на „канабис“.  Разследването се провежда под надзора на прокуратурата в Севлиево.

В  ж.к „Д-р Атанас Москов“ в Севлиево, полицейски екип спира за проверка 25-годишен жител на града, водач на лек автомобил. При извършен тест за употреба на наркотици, техническото средство отчита наличие на наркотичните вещества „марихуана“ и „амфетамин“. В хода на проверката, служителите са установили, че мъжът държи в себе си дрога. Той е предал доброволно на криминалисти от РУ– Севлиево, пластмасова кутийка, съдържаща зелена суха листна маса, дала положителна реакция на „марихуана“. Доброволно е предал и отделно количество наркотично вещество „марихуана“, непосредствено преди провеждане на процесуално-следствени действия в обитаваното от него жилище в Севлиево.

По случая е образувано бързо производство по няколко от съставите на Наказателния кодекс.

След приключване на работата по цялостното документиране, материалите от разследването  по двата случая ще бъдат изпратени на прокуратурата в Севлиево с мнение за предаване на съд.

Сподели: