Наказателно дело за смъртта на мъж край Чакала влиза в съда

Окръжна прокуратура – Габрово внесе в съда обвинителен акт срещу шофьор, нарушил правилата за движение, при което блъснал пешеходец.

Обвинението срещу П.И. е за това, че на 4 март, м.г., в 19:10 часа, по пътя Севлиево –Габрово, в зоната на местност „Чакала“, при управление на моторно превозно средство – лек автомобил „Тойота Ланд Крузер 150 Серия”, в посока Габрово, движейки се със скорост 84,1 км/ч, е нарушил правилата за движение. При избиране скоростта на движението не се съобразил с конкретните условия на видимост, за да бъде в състояние да спре, когато възникне опасност за движението. Скоростта му е изисквала разстояние на спиране 82,9 м, което надвишава осветената от фаровете зона – около 40 метра. По непредпазливост той е причинил смъртта на пресичащия отляво надясно платното за движение Б. Л..

Група от хора, движещи се с каруца  в същата посока, спрели до крайпътно заведение в местност „Чакала”. Било в тъмната част от денонощието и част от лицата, между които и пострадалия, слезли от каруцата и тръгнали да пресичат  платното за движение към намиращото се срещу тях крайпътно заведение.  В този момент обвиняемият, с лек автомобил „Тойота” приближавал. Ускорявайки хода си, част от пешеходците преминали платното за движение, но Б.Л. не успял да освободи коридора на движение на лекия автомобил. Той бил ударен с предна дясна ъглова част на автомобила, тялото на пострадалия било транспортирано до МБАЛ Габрово, където на същата дата мъжът е починал.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Сподели: