Осъдиха 28-годишен мъж от Сенник, опитал да заколи съселянин

Снимка: DarikNews

28-годишен мъж от село Сенник е осъден на 10 години и осем месеца лишаване от свобода при строг режим. Рецидивистът бе обвинен от Окръжна прокуратура – Габрово и бе признат за виновен в опит за убийство.

На 22.11.2016 г., около 19:15 ч. в хранителен магазин в село Сенник, Валентин Я. намушкал с нож своя съселянин Александър Н. Обвиняемият попитал пострадалия „Може ли да дойда да пия у вас?“ и след като получил отказ извадил от дрехите си нож, замахнал силно с него и ударил във врата Александър Н. Веднага след това нанесъл и втори удар с ножа – прободно-порезна рана на дясна предмишница. Прободно-порезното нараняване на голям венозен съд (стената на вътрешната яремна вена) причинило масивна кръвозагуба, но до убийство за щастие не се стигнало по независещи от Валентин Я. причини. Пострадалият прескочил наредените стоки, преминал зад хладилната витрина и плота и се скрил от нападателя си в складовото помещение. След нападението, обвиняемият напуснал магазина и с такси заминал за Севлиево.

По искане на прокуратурата Валентин Я. е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд – В. Търново.

Още по темата:

Сподели: