Пожарникарите призовават за спазване на противопожарните правила

Снимката е илюстративна

Пет инцидента в сухи треви и храсти заради човешка небрежност вдигнаха на крак пожарникарите за 3 дни. На 15.03 пожарът е бил в землището на Богатово, на 17-ти  в землището на Севлиево. А на 18-ти в махала Дялък с. Боаза, в ЖК „ Юг“  и в Малък Вършец.
Регионална дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” се обръща към гражданите, ръководителите на земеделски кооперации, частните арендатори и юридическите лица на територията на областта за недопускане на вредни за екологията, трагични за собствениците и неприятни за жителите на населените места последици:

  • да не допускат запалване на стърнища, слама, суха трева и отпадъци по слоговете, крайпътните ивици и други тревни площи.
  • с повишено внимание да се  борави с открит огън, тъй като една безотговорно хвърлена незагасена цигара или кибритена клечка от пътуващи в автомобил, разсеян пастир или турист, може да стане причина за крупни пожари с тежки последици както за околната среда така и за частната собственост.
  • не допускайте паленето на огън от деца или възрастни хора, които не са в състояние да контролират горенето и изгасяването на огъня при реална опасност от пожар;
  • не палете огън на открито във ветровито време;
 
     В случай на пожар, ваше задължение е да се обадите на тел. 112 и да участвате активно в неговото погасяване.

Сподели: