Полицията разкри канабисова нива край Петко Славейкво и образува осем наказателни производства за наркотици

monitor.bg

В района на Крапешко дере в землището на село Петко Славейков са били забелязани засадени растения от рода на конопа. При оглед в гора край местността „Пиздица“, криминалистите са открили навес, покрит с найлон, в който са намерени окачени, с цел да бъдат изсушени 21 растения. При наркотест е установено,че зелената листна маса е „канабис“. Това е поредният случай, в който полицията засича незаконна дейност, свързана с наркотици.

От 21 до 25 октомври при специализирана полицейска операция с цел противодействие на престъпления, свързани с употреба и разпространение на наркотични вещества в районите около и в училищата, са проверени 204 моторни превозни средства, 281 души, четири училища, два градски парка и 2 нощни заведения. В резултат на проверките са образувани шест наказателни производства по линия „наркотици“.

На 29 октомври около 16:00 часа в сградата на РУ – Севлиево е доведен 31-годишен жител на града, който е предал доброволно на криминалисти от полицейското управление кутия от цигари, съдържаща зелена суха листна маса. Листната маса е реагирала на наркотичното вещество „канабис“. По-рано миналата седмица  е образувано досъдебно производство срещу непълнолетен за притежание на наркотични вещества. Ученикът е бил доведен в сградата на полицията, където е предал доброволно на разследващите две полиетиленови пликчета, съдържащи зелена суха листна маса, реагираща на „марихуана“. След приключване на работата по цялостното документиране, материалите по тези случаи ще бъдат изпратени в прокуратурата

Още по темата:

Сподели: