Условна присъда за майката, набила учителката Емилия Калоянова

Десет месеца лишаване от свобода, отложено с изпитателен срок от три години, получи 28-годишната Румена М., която нанесе побой на учителката Емилия Калоянова. Съдът е уважил и предявения граждански иск в размер на 2000 лева.

На 6 януари миналата година Румена М. е причинила лека телесна повреда на Емилия Калоянова – старши учител в СОУ „Васил Левски“, като я удряла и драскала с ръце по главата и лицето. Пострадалата е начален учител и класен ръководител, като преподавала и английски език. Същия ден преди началото на третия учебен час учителката влязла във 2 „а“ клас, където се срещнала с класния ръководител на този клас.

В този момент една от ученичките – дъщеря на обвиняемата, помолила да бъде освободена, за да отиде до дома си да се преобуе, понеже си била измокрила краката. Двете учителки преценили, че не е необходимо, понеже детето вече се било преобуло с екипа си за физическо възпитание, а и нямало възрастен негов роднина, който да го придружи до дома му. По време на учебния час ученичката се опитала да се свърже по мобилния си телефон с майка си. Учителката преценила, че ученичката пречи на провеждането на учебните занимания и взела телефона, но той продължил да звъни. Калоянова отговорила на едно от позвъняванията и уведомила майката Румена М., че в момента се провежда учебен час, като едновременно с това я помолила да престане да звъни, защото пречи на работата. Няколко минути по-късно майката отворила вратата на класната стая и извикала дъщеря си да излезе навън. Учителката помолила жената да напусне класната стая, но тя започнала да се държи агресивно, да обижда преподавателката и едновременно с това да я блъска в гърдите с ръце, да скубе косата й и да я удря с юмрук в лицето.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Габрово.

Сподели: