Четирима на прокурор за наркотици

В Районна прокуратура Севлиево са предадени четири случая за притежание на наркотици или шофиране след употреба, съобщават от полицията.

На 18 февруари около 17:00 часа в района на улица „Раковска“, служители на РУ – Севлиево са  задържали за срок до 24 часа  41-годишен жител на града. Чрез протокол за доброволно предаване, мъжът е предал на разследващите „свивка“, съдържаща суха зелена листна маса, реагирала на наркотичното вещество канабис.

Вчера около 15:00 часа полицията засякла 32-годишен жител на града, придобил и държал в себе си наркотични вещества. Мъжът е предал на разследващите хартиена „свивка“, съдържаща бяла кристолообразна субстанция,  реагирала на  метамфетамин.


На 18 февруари е започнало бързо производство срещу 23-годишен жител на Горна Росица, за когото е установено, че в 13:00 часа на същата дата управлява лек автомобил след употреба на наркотични вещества. Мъжът е спрян от полицейски екип на улица „Стара Планина“. При извършена проверка за употреба на наркотици, техническото средство отчита положителна проба за наличие на канабис. На водачът е съставен акт за установяване на административно нарушение и му е издаден талон за медицинско изследване, като той се е възползвал от правото си да даде кръв за химически анализ.

Същия ден около 13:30 часа служители на РУ – Севлиево са установили 22-годишен жител на града, за когото са налице данни, че е придобил и държи в себе си наркотични вещества. Чрез протокол за доброволно предаване, мъжът е предал на разследващите „свивка“, съдържаща суха зелена листна маса, канабис.

Сподели: