25-годишна подкара мотоциклет „Априлия“ след като се надруса

 

Вчера в ранния следобед на ул. „Верещагин“ в Севлиево, дрогирана мотористка предизвика ПТП. Лек автомобил „Рено“ се сблъска с мотоциклет „Априлия“ и при проверката за алкохол и наркотични вещества, техническите средства са отчели нулев резултат за водача на автомобила и положителен резултат за амфетамин и метамфетамин за 25-годишната жена, която управлявала мотоциклета.

Същият ден в Габрово полицейски екип спрял за проверка л.а. „Деу“, управляван от 20-годишен младеж и било установено е, че водачът шофира под въздействие на наркотични вещества – техническото средство отчело положителен резултат за канабис и метамфетамин.

На територията на Европейския съюз се провежда полицейска операция по линия на Eвропейската мрежа на службите на Пътна полиция (TISPOL) срещу употребилите алкохол, наркотични или упойващи вещества водачите на моторни превозни средства. В операцията се включва и  страната ни.Тя ще продължи до 11 юни, а основната й цел е шофьорите да осъзнаят последствията, които биха причинили, управлявайки колите си след употреба на алкохол или наркотични вещества. По време на проверките на територията на страната пътните полицаи ще извършват проверки и за валидна задължителна застраховка “Гражданска отговорност” на автомобилите.

Още по темата:

Сподели: