Антония и Гала се завърнаха с медали от европейски младежки поп-рок конкурс

Солистката на вокална формация „Upstream Voices“ Антония Пенева спечели първа награда и специалната награда за най-добро изпълнение на песента „Устрем“ на Европейския младежкия поп- рок конкурс „Сарандев- 2019“, който се проведе в Добрич с участието на 53 млади певци от седем държави. Двата приза са подкрепени с красиви статуетки, дипломи и парични премии. Петима участници в конкурса включиха в репертоара си песента „Устрем“, но изпълнението на Антония впечатли най- много международното жури с председател композиторът Хайгашот Агасян. За втората си песен, “All by my self” на Селин Дион, талантливата севлиевка получава специални поздравления от друг член на журито- представител на Узбекистан.

Другата възпитанична на Ценка Горалова Гала Ботева се състезава във втора група от 15 до 18 г. и спечели трета награда, диплом, статуетка и парична премия. Младата певица изпълни много емоционално и с чувство  песните „Незавършен роман“ на Виктория Георгиева и най-нашумелия хит на Лейди Гага „Shallow”. Гала участва и се връща за втори път с награда от този престижен музикален форум.

Организатор на фестивала са Община Добрич и Общински младежки център „Захари Стоянов“ по чиято идея мото на конкурса е: „Не на наркотиците, не на страха, да пазим природата, да спасим човечеството!“.

 

Още по темата:

Сподели: