Богата културна програма през ноември в Севлиево

Денят на народните будители – 1 ноември ще бъде отбелязан с поклонение пред паметника на Свободата от 10:30 ч.

От 14 ч в Музея на съвременното изкуство ще бъде открита и изложбата от националния конкурс „Златна есен – плодовете на есента“. Паралелно ще има  Ден на отворените врати в Историческия музей в Севлиево.

Севлиевци и гостите на града ще могат да се забавляват с комедията „Коя гад изяде кашкавала” на неподражаемия Теди Москов. Спектакълът е от 19:00 часа на 4 ноември в Дома на културата „Мара Белчева“.

На следващия ден ще бъде представен новия роман „Дъното на Рая“ на Виолета Стайкова. Творческата среща с авторката ще се състои на 5 ноември от 17:30 ч в Градската библиотека.

Една от емблемите на фолклорната музика у нас също идва в Севлиево. На 13 ноември 19:00 ч. в Дом на културата „Мара Белчева“ ще имаме възможност да се насладим на концерт-спектакъла „Балканската музика“ с песните на Николина Чакърдъкова.

На следващия ден, 14 ноември, в градската художествена галерия „Асен и Илия Пейкови“ ще бъде открита изложбата на Дружеството на троянските художници.

Фолклорният ансамбъл към НЧ „Развитие – 1870” в Севлиево ще проведе своя юбилеен концерт по повод 60-тата годишнина на ансамбъла. Поради големия интерес са предвидени две дати – на 21 и 25 ноември от 18:30 маса в  Дома на културата „Мара Белчева“.

На 28 ноември ще се проведе и патронният празник на ПГМЕТ  „Ген. Иван Бъчваров” – Севлиево. Събитието е насрочено за 10:30 ч. в НЧ „Развитие – 1870“.

Сподели: