Вокална формация „Upstream Voices” с отличия от Националния конкурс „Звездици за Лора”

За четиринадесети пореден път от 13 до 15 април конкурсът „Звездици за Лора” събра изпълнители от цяла България. Той се организира в памет на Лора Николова и набира все по-голяма популярност и сред младите изпълнители. Тази година желание за участие заявиха 130 изпълнители от различни възрастови групи.

С единствената първа награда в първа възрастова група, дипломa и статуетка бе отличена седемгодишната Ива Христова, която блестящото изпълни песните „Една сълза“, из репертоара на Нели Рангелова и „Арлекино“.

Десетгодишната Рая Петкова получи втора награда, статуетка – микрофон и диплома. Талантливата севлиевка изпълни с много чувство и емоция песента на Искра Милкова „На баща ми” и „Something got a hold on me“.

Осемгодишната малка чаровница Кристина Неделчева се пребори с по-големите и бе отличена също с втора награда. Тя плени журито с невероятно силното си представяне с песните „ Повей ветре” на незабравимата Паша Христова и „Кукушка” из репертоара на Полина Гагарина.

Трета награда във втора група получи и деветгодишния Росен Метев. Младият певец от Габрово бе най-големият герой на конкурса, защото пя на втория тур с 38 градуса температура. С прекрасната си визия и сценична издържливост, Росен впечатли журито с популярните хитове „Песен за доброто” на Веселин Маринов и „Ночной хулиган” из на Дима Билан.

Гала Ботева бе най-малка в четвърта възрастова група. Тя спечели сърцата на жури и публика със силно и емоционално изпълнение на песните „Вярвай в мен” на Нора Караиванова и „Rise up“.

Единствената награда, която не бе дадена от журито, получи Анна Христова от Габрово. Ани впечатли с двете си изпълнения, прекрасна визия и емоционално изпълнение на песните „ Аз знам” и „Тъй моя нежноть”.

Сияна Калоянова участва в пета група и бе отличена с трета награда, диплом и статуетка. Талантливата севлиевка с уникалния си тембър участва в конкурса от десетгодишна и винаги с трепет очаква тази изява. Тя изпълни с много чувство, красиво подбрани тоалети и емоционално присъствие песните „Повярвай в мен” на Нора Караиванова и „Stone cold”, популярен хит на Деми Ловато, представян по много музикални формати.

В националния конкурс “Звездици за Лора” участваха успешно и Николай Петров, Инна Иванова, Антония Пенева, Инес Метева и Ивета Петрова.

„Много се радвам, че децата от „Upstream Voices” участват с удоволствие и очакват  нетърпеливо конкурса в Свищов, който получи най-висока оценка в анонимна класация на конкурсите в Интернет. Всяка година се явяват все по-добри и по-подготвени участници! Вокалните школи се развиват и конкуренцията е все по- голяма!“, сподели вокалният ръководител на групата Ценка Горалова.

Още по темата:

Сподели: