В „Туити“ е забавно всеки ден

Лятното училище за бъдещи първолаци „Туити” към ЦПЛР-Детски комплекс „Йовко Йовков” отвори врати и това лято. Това е тринадесетият пореден път, в който бъдещите първокласници посещават школата. Освен тях, в „Туити“ ходят и деца от 2-ри и 3-ти клас, защото предпочитат компанията на своите приятели, отколкото скуката в къщи.

В първия ден от школата, малчуганите се включиха в детския празник, организиран в парк „Казармите”. На следващия ден почетоха паметта на героите в Деня на Ботев. По повод Еньовден си организираха пикник с много игри и забавления, и пресъздадоха  обичая на празника.

В музикалното ателие, подготвено от Валерия Друмева, децата оцветяваха, танцуваха, писаха ноти и се запознаха с инструмента цигулка, като всяко имаше възможност да „посвири” на истинска цигулка.

На децата в „Туити“ им предстоят още инициативи съвместно с Центъра за кариерно развитие-Габрово, както и със севлиевската градска библиотека. С една дума „Тука няма скука”. А и да не забравяме, че освен, че умеят да играят и да се веселят, децата много помагат и при почистването в клуба.

Времето в „Туити“ е забавно не само за децата, но се оказва такова и за учителите в Педагогическата школа – Цветан Цонев, Пламен Пенчев, Мария Тодорова, Натали Вичева, Йоана и Венета Петкова.

Сподели: