Галерия „Видима” чества 20-годишен юбилей с изложба

С изложба от фонда си севлиевската галерия „Видима” ще отбележи 20-годишен юбилей. Тя ще бъде открита тази вечер, от 18.00 часа, в зала „Средец” на Министерството на културата в столицата. За юбилейната изложба са подбрани произведения на близо 40 автори от различни поколения и художествени направления.

Галерия „Видима” развива своята дейност благодарение на финансовата подкрепа на „Идеал Стандарт – Видима” АД. От 1997 година всеки месец в изложбения салон се представят нови автори в областта на изобразителните изкуства. През изминалите 20 години галерията си изгради име и създаде колекция, с която по право може да се гордее. Освен произведения на наши съвременници, тя притежава и картини на художници,  родени в края на ХIX и началото на ХХ век, чиято творческа активност достига върха си през 50-те, 60-те и 70-те години от миналия век. Фондът на галерията включва както живописни и графични произведения, така и пластики, приложни творби и фотографии.

Освен изложбената си дейност, галерия „Видима” е място и за творчески срещи с писатели, журналисти, творци на българското кино. Към нея има изградена детска школа по изобразително изкуство, която дава възможност на малките талантливи художници да откриват своя път към изкуството.

Още по темата:

Сподели: