Гран При за Ралица Христова и „Upstream Voices-Diamonds“ от конкурса „Път към славата“

Гран При статуетки прибавиха в колекцията на формация „Upstream voices“ габровката Ралица Христова и вокален квинтет „Upstream Voices-Diamonds“ от юбилейния V национален конкурс „Път към славата“. Близо 1000 участници от страната се състезаваха в дните от 3 до 5 февруари в София, разпределени в различни категории изкуства и възрастови групи – солисти, вокални формации, хорове, танцови състави, фолклорни ансамбли и оркестри. В раздела за популярна музика участваха 200 деца и младежи, солисти, вокални дуети, камерни състави и вокални формации.

Гран При – най-голямата награда в категория „солисти“, спечели 18-годишната Ралица Христова. Талантливата певица се състезава в пета възрастова група и грабна сърцата на професионалното жури с председател доц. Етиен Леви и членове: Нели Маринкова /преподавател в НБУ/ и Николай Текелиев /участник в жури на много национални и международни фестивали/. Ралица изпълни много емоционално и професионално баладата на Искра Милкова „На баща ми“ и популярния хит на Бионсе „I care“. Младата звезда получи и награда на студио „Digital plus“ – запис и продуциране на песен.

Квинтет „Upstream Voices-Diamonds“ в състав: Гала Ботева, Симона Захариева, Денислав Богданов, Антония Пенева и Инна Иванова, безкомпромисно и единодушно грабнаха статуетката Гран При в категорията за камерни състави и вокални формации. Те впечатлиха журито с председател проф. Теодора Павлович /хоров диригент и преподавател в МА „Панчо Владигеров“/ и членове: Розмари Драгнева – БНТ, Христина Янкова /музикален редактор/. С настроение и хармония певците изпяха „Шесто чувство“ на група „Трик“ и „Ain’t no other man“ на Кристина Агилера.

Награди получиха още от талантливите деца на Ценка Горалова. Златен медал и първа награда в първа група при солистите получиха шестгодишните Кристина Неделчева от Габрово и Ива Христова от Севлиево. Първа награда, диплом и статуетка в трета група – камерни вокални състави, бе присъдена на трио „АДИ“ в състав: Антония Пенева, Далия Ковачева и Инес Метева. Чаровните момичета получиха и покана за участие от Розмари Драгнева в телевизионно предаване, представящо талантливите деца на България по БНТ. Не остана незабелязана с прекрасната си бленда и голям вокален диапазон и Сияна Калоянова – удостоена бе със златен медал в четвърта възрастова група. Сребърен медал и диплом в трета група получи 11-годишната Инес Метева от Габрово. Още едно от габровчетата – Ивета Петрова, която се обучава в школата на г-жа Горалова от пет месеца, спечели сребърен медал. Тя се състезава в четвърта група и показа стабилно сценично поведение, прекрасна визия и определено остави впечатление с мекия си, топъл глас. Първото и представяне с отбора на „Upstream Voices“ бе повече от успешно. Тя получи и покана за безплатно участие от организаторите на националния конкурс „15 лалета“ в гр. Хисаря.

Симона Захариева бе най-малка в четвърта група, но не остана незабелязана и бе удостоена с третата награда. В категория солисти участваха успешно и Рая Петкова, Далия Ковачева, Антония Пенева, Гала Ботева и Анна Христова.

Официалното връчване на наградите и галаконцертът се проведоха в залата на Руския културно-информационен център, с водеща поп звездата Теди Кацарова. Участваха Ралица Христова и квинтет „Upstream Voices-Diamonds“, които публиката бурно и заслужено аплодира. Канал 1 на БНТ направи пълен запис на събитието, който ще излъчи през месец март. „Изключително успешно начало за 2017 г. за вокална формация „Upstream Voices“! Благодаря ви, деца!“, сподели вокалният педагог Ценка Горалова.

Още по темата:

Сподели: