Девет награди за „Upstream Voices” от конкурса „Петнадесет лалета”

Девет награди завоюваха талантливите певици от севлиевската формация “Upstream Voices”  от националния конкурс „Петнадесет лалета – 2018“. Той се проведе в Хисаря и е под патронажа на вицепрезидента на България Илияна Йотова.

В първа възрастова група участваха три възпитанички на Ценка Горалова. Ива Христова, Кристина Неделчева и Росен Метев блеснаха с изпълнения, които им донесоха първи места, златни медали и дипломи. Ива впечатли журито с песните „Една сълза” на Нели Рангелова и „Арлекино“. Криси бе неотразима с мощния си глас в изпълнение на големия хит на Паша Христова „Повей  ветре” и „Кукушка” на Полина Гагарина. Росен Метев бе аплодиран многократно след артистичното си представяне с „О, Джули” на Васил Найденов и „Ночной хулиган”.

След изнасяне на официалните резултати, в оценките на журито от 56 деца само двама участника, единият от които е Росен получиха „Браво…!”

С две първи награди и статуетки в категория вокални формации в първа възрастова група бяха отличени  „Upstream Voices- Sweety” в състав: Ива Христова, Кристина Неделчева, Никол Иванова и Росен Метев.

Талантливите сладури се състезаваха в две направления „Петнадесет лалета” и „С песните на Мими и Развигор”. С много настроение, прекрасни костюми и сценично присъствие те изпълниха песните

„Петнадесет лалета” на Мими Иванова и „Чуй ме, Дилмано” на Стефан Диомов. Изпълненията им заслужиха много аплодисменти и радостни викове  от журито с председател Мими Иванова, Ваня Костова и Алекс Нушев.

Вокална група ,, Upstream Voices- Junior” в състав: Рая Петкова, Гергана Ганкова, Десислава Друмева, Йоана Кирилова и Николай Петров се състезаваха също в две направления и получиха две втори награди, диплом и статуетки. Независимо от

здравословен проблем и патерица на Гергана, групата изпълни с много желание и спят многоглас песните ,, Приятелство се подарява” на  трио: Мими Иванова, Ваня Костова, Роси Кирилова и “Ладоле” на група “Тоника”.

Гала Ботева бе отличена с трета награда, бронзов медал и диплом от 56 певци в трета възрастова група в направление ,, Петнадесет лалета”. Младата севлиевска звезда изпълни много емоционално песните ,,Повярвай в мен” и „Rise up”.

В трета група с поощрение бе отличена Инес Метева от Габрово, която се представи с една от най- силните песни на композитора Развигор Попов из репертоара на Кичка Бодурова „Пак съм у дома” и „Нас бьют, мъй летаем”.

На конкурса успешно се представиха Рая Петкова, Антония Пенева, Йоана Кирилова, Далия Ковачева и Инна Иванова.

„Тази година в Хисяря участваха рекорден брой участници, обучавани от 80 вокални педагози! Броят на желаещите деца за голямата сцена се увеличава постоянно и за съжаление за журитата е все по- трудно да отделят най-талантливите изпълнители!

За първи път организаторите се погрижиха да има по-голяма прозрачност и изнасяха  оценките след всяка група! Явно гласуване бе въведоно само в пета възрастова група, при най- зрелите изпълнители!”, коментира ръководителят на групата Ценка Горалова.

 

 

Още по темата:

Сподели: