Детски комплекс „Йовко Йовков“ има модерна детска площадка

Нова детска площадка откриха вчера в ЦПЛР – Детски комплекс „Йовко Йовков“. Малчуганите вече ще могат да играят на дама или шах с огромни фигури на открито. Инициативата за новите съоръжения е на бизнес-сдружение „Севлиево XXI век“ и беше подкрепена от Община Севлиево.

„Изключително ми е приятно на днешния празник на будителите, че сме се събрали в нашия нов двор. Това е още една инициирана и реализирана идея от бизнес-сдружение „Севлиево XXI век. Детският комплекс е пример за това, че когато бизнесът и Общината работят заедно, нещата се получават много по-добре. А те работят заедно в името на нашите деца“, заяви Венета Петкова, директор на ЦПЛР – Детски комплекс „Йовко Йовков“.

„Една от нашите цели е да подобряваме средата, в която растат децата ни. През лятото, по време на благотворителната ни вечер, ние успяхме да съберем средства за изграждането на тази игрална площадка в детския комплекс. Нека детският смях и глъчка не спират на тази детска площадка“, пожела Данаил Лалев, член на управителния съвет на „Севлиево XXI век“.

В знак на благодарност децата от детския комплекс подариха знаме на бизнес-сдружението. По повод на празника и за новата детска площадка Община Севлиево подари на децата специална торта.  Танцова формация „Стил“ с ръководител Камелия Тодорова представи модерен танц пред гостите на днешния празник.

Миналият месец приключи ремонтът на сградата на детския комплекс, изпълнен със средства от капиталовата програма на Община Севлиево. Сградата изцяло санирана, за да могат децата да продължат да изразяват талантите си тук. По време на ремонта е поставен нов ламинат, подменено е осветлението в стаите на третия етаж от комплекса с нови енергоспестяващи лампи. Благодарение на изпълнените мерки за енергийна ефективност, сградата ще постигне значителни икономии в изразходваната енергия за отопление и климатизация, ще се подобрят и експлоатационните характеристики на сградата.

Сподели: