Д-р Иванов: „Дадохме нов живот на сградата на първото училище в Севлиево и възможност да се покаже богатството на Галерията“

Дадохме нов живот на сградата на първото училище в Севлиево, която е паметник на културата и възможност да се покаже голямото богатство от картини на ГХГ „Асен и Илия Пейкови“. Така кметът д-р Иван Иванов определи за sevlievci.com новата роля, която е отредена на бившето Първо основно училище с откриването на Музея на модерното изкуство и Информационно-туристическия център. „Това нямаше да се случи без съгласието на общинските съветници, които подкрепиха предложението ми, за което има благодаря“, заяви още кметът.

Д-р Иванов уточни, че това решение е дало шанс не само да се осмисли красивата, старинна сграда в центъра на града, но и да се разшири Художествената галерия „Асен и Илия Пейкови“, за да се покаже богатство от картини, които до момента не са били показвани. Според него откриването на Информационно-туристически център в същата сграда не е случайно, защото Градската художествена галерия вече се превръща в част от туристическия продукт на дестинация Севлиево.

Още по темата:

Сподели: